Termeni de utilizare

Termeni si condiții de utilizare a site-ului artgift.ro

 1. Definiții

In cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, înțelesurile specificate mai jos:

MARCI INREGISTRATE: reprezintă mărcile înregistrate ale SC DARIVACOPYART SRL., cum ar fi, dar fără a se limita la denumirea ArtGift.

SITE: reprezintă SITE-ul de Internet aparținând ArtGift, care se afla la adresa artgift.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind serviciile si produsele oferite / asigurate de către SC DARIVACOPYART SRL in magazinele ArtGift.

Artgift.ro: reprezintă societatea SC DARIVACOPYART SRL., cu sediul in Strada I.C Vissarion bloc, înregistrata la Registrul Comerțului sub nr. J15/258/2010 si având Codul Unic de Înregistrare 26912833, atribut fiscal RO.

UTILIZATOR: reprezintă persoana fizica care accesează SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului SITE, îndeplinind in acest sens toate cerințele procesului de înregistrare sau un vizitator al site-ului care nu este inregistrat/logat.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezintă utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislației in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii catre SC DARIVACOPYART SRL.

CONT: sectiunea din site formata din adresa de e-mail si parola care permite Cumparatorului sa plaseze comenzi, lase recenzii cu privire la produsele si/sau serviciile achizitionate, adreseze intrebari sau comentarii, formuleze cereri de retur si care contine date personale ale Utilizatorului; date de livrare si facturare; istoricul Comenzilor; rezervari de produse in magazinele fizice din teritoriu; vouchere valabile; sesizari si reclamatii; cereri de returnare produse; produse favorite; cereri intiate privind beneficiul 2xDiferenta; informatii despre carduri de credit salvate; abonare la Newsletter. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate si nu vor fi incredintate niciunei terte persoane, fiind raspunzator de integritatea si pastrarea acestora.

COSUL MEU: sectiune din site/cont care permite Utilizatorului sa adauge produse pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau ulterior, ori servicii (cum ar fi extragarantii sau donatii pentru cauze sustinute de partenerii nostri). In cazul produselor adaugate in cos, Utilizatorul beneficiaza de servicii de urmarire a acestora; in acest sens, Utilizatorul va primi comunicari comerciale din partea ARTGIFT in vederea  finalizarii comenzii, in interesul legitim al ARTGIFT de a clarifica situatia acestei vanzari initiate de catre Utilizator, dar inca nefinalizate.

INTREBARE: solicitarea scrisa a unor informatii de catre un UTILIZATOR cu privire la un produs sau serviciu disponibil pe SITE sau in magazinele fizice ARTGIFT, dar mentionat pe SITE ce trebuie sa respecte Regulile ARTGIFT privind recenziile .

RECENZIE / REVIEW: evaluarea scrisa a unui UTILIZATOR cu privire la un produs sau serviciu achizitionat de acesta de pe SITE sau din magazinele fizice ARTGIFT, ce trebuie sa respecte Regulile ARTGIFT privind recenziile.

RAITING: modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui UTILIZATOR fata de un produs sau serviciu achizitionat de acesta de pe SITE sau din magazinele fizice ARTGIFT. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs/serviciu putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele si se acorda odata cu RECENZIA.

RAITING TOTAL: punctajul total acordat de UTILIZATORII care au achizitionat un produs sau serviciu de pe SITE sau din magazinele fizice ARTGIFT.

PRET DE VANZARE: contravaloarea produsului, pretinsa si solicitata de catre ARTGIFT Cumparatorului/Utilizatorului, afisata in pagina produsului din site, respectiv in eticheta de prezentare pentru produsele expuse in magazinele ARTGIFT. ARTGIFT poate afisa distinct, intr-un mod vizibil, cuantumul valoric al diferentei dintre Pretul de Vanzare si PRP.

PRET DE VANZARE RECOMANDAT DE PRODUCATOR/ “PRP” / “RRP”: este pretul de revanzare al produsului, asa cum a fost recomandat/transmis direct de catre producator si/sau prin intermediul distribuitorului. PRET DE VANZARE comunicat de catre ARTGIFT si solicitat Cumparatorului/ Utilizatorului pentru produsul comercializat este stabilit in mod independent de catre ARTGIFT, in functie de propria sa politica comerciala. Scopul unic al aceste informatii este de a sprijini Cumparatorul/  Utilizatorul in decizia de cumparare a produsului. Cumparatorul/ Utilizatorul intelege ca marcarea mai putin evidenta a acestei informatii nu este de natura de produca confuzie si ca, in luarea deciziei de cumparare a produsului, Cumparatorul/ Utilizatorul trebuie sa aiba in vedere strict PRET DE VANZARE comunicat de catre ARTGIFT si solicitat Cumparatorului/ Utilizatorului pentru produsul comercializat.

 1. Conținutul site-ului

2.1. Informațiile publicate pe SITE sunt atat informații de interes general despre ARTGIFT, produsele comercializate de acesta, informatii despre partenerii săi, cat si alte informații considerate de ARTGIFT ca fiind de interes pentru UTILIZATORI.

2.3. ARTGIFT este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra SITE-ului, respectiv asupra design-ului si continutului acestuia precum si asupra tuturor Mărcilor înregistrate de ARTGIFT si publicate pe SITE.

UTILIZATORUL are obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuala ale ARTGIFT, prevăzute de legislația in vigoare.

 1. Utilizarea site-ului

3.1. UTILIZATORUL se obliga sa acceseze si sa utilizeze SITE-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

 1. Limitarea răspunderii SC DARIVACOPYART SRL

4.1. Răspunderea pentru conținutul SITE-ului.

ARTGIFT nu este si nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe SITE, care nu se datorează culpei sale. UTILIZATORII pot găsi informații detaliate in magazinele ARTGIFT.

4.2. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunța clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp despre eroarea apăruta, daca produsul nu s-a livrat încă.

4.3. Caracteristicile produselor prezentate pe SITE sunt preluate / puse la dispoziție de producători si/ furnizori si ARTGIFT nu își asuma răspunderea pentru corectitudinea acestor informații.

4.4. Preturile produselor/serviciilor de pe acest SITE sunt informative si pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile prezentate pe SITE sunt valabile in perioada de timp menționata.

In cazul in care nu se menționează o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita stocurilor disponibile. Preturile afișate pe SITE nu sunt identice cu cele din rețeaua magazinelor ARTGIFT, astfel ca pot apărea diferențe intre prețul produsului afișat pe SITE si cel afișat in rețeaua magazinelor ARTGIFT.

Comenzile ale căror produse comandate pe SITE au preț mai mic decât cel afișat in magazinele ARTGIFT, rămân valabile si vor fi onorate in ordinea înregistrării lor pe SITE si in funcție de limita stocului disponibil pentru fiecare produs din comanda. Toate produsele prezentate pe acest SITE sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. In cazul epuizării stocului, comanda va fi anulata, clientul urmand a fi notificat in acest sens de catre reprezentantul ARTGIFT. Pentru comenzile achitate se va proceda la restituirea contravaloarii in contul din care a fost efectuata plata.

4.5. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod datorita modificării caracteristicilor sau design-ului, fără notificare prealabila de către producători.

4.8. ARTGIFT își rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informație de pe SITE.

4.9. Orice problema cauzata de produsele si / serviciile prezentate pe SITE se va soluționa pe cale amiabila in termen de maximum 15 zile de la momentul la care consumatorul anunta ARTGIFT despre neconformitatile constatate.

 1. Pierderi/Costuri suplimentare.

ARTGIFT nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si condițiilor.

5.1. ARTGIFT nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum si pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

5.2. ARTGIFT nu raspunde pentru defectiuni tehnice ale retelei/ echipamentelor ce apartin operatorilor de telefonie mobila/ procesatorului de plati, etc.

6.Utilizarea Browser-ului Internet. ARTGIFT garantează utilizarea optima a Site-ului prin utilizarea minim a Internet Explorer 6.

6.1. Va informam ca eventualele reclamații privind deficientele estetice ale produselor, vor fi luate in considerare si vor fi analizate doar daca acestea se reclama in primele 48 ore de la momentul recepției produsului.

6.2. Modalitățile de plata pentru finalizarea unei comenzi online sunt: numerar la livrare, online cu card bancar.

În cazul in care optați pentru plata online cu card bancar, va informam ca înregistrarea plații nu garantează confirmarea si livrarea comenzii. In cazul in care comanda nu este confirmata (termenul pentru procesarea comenzii este de 48 ore) suma de bani plătita va fi restituita in contul dumneavoastră in cel mai scurt timp.

6.3. Înregistrarea comenzii nu reprezintă si confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesata de către operatorii noștri in vederea confirmării si stabilirii detaliilor de livrare. Termenul estimativ de livrare este de 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii, dar nu mai tarziu de 15 zile.

6.4. In perioada sărbătorilor de Paste, de iarna, a evenimentului Black Friday, precum si pe toata durata altor campanii ale companiei, procesarea unei comenzi precum si livrarea acesteia poate dura intre 7-10 zile lucrătoare, dar nu mai mult de 15 zile lucratoare.

6.6. Livrarea. Cumparatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate in pagina produsului. In acest caz, ARTGIFT isi asuma responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

6.7. Cumparatorul va intra in proprietatea bunurilor dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii (daca aceasta nu a fost in prealabil efectuata) catre curier.

6.8. In cazul anularii comenzii, niciuna din partile implicate nu va pretinde/solicita daune.

6.9. Returul produselor: Conform OUG nr. 34/2014 cumparatorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanta in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Aveti posibilitatea ca in acest termen sa returnati produsul, nefiind obligatoriu ca acesta sa fie returnat in ambalajul original. Pentru aceasta puteti completa formularul de retur pus la dispozitie in sectiunea Formular retur sau ne puteti comunica intentia Dumneavoastra (declaratie neechivoca) de retur in orice alt mod (în scris – plic la poștă, prin e-mail, prin telefon, etc.).

In procesul de retur, puteti folosi orice serviciu de expeditie.

6.11. Produse/Servicii care nu sunt acceptate la retur/renuntare

Serviciile ce au fost comandate de cumparator si au fost executate cu acordul cumparatorului;

produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate, etc.

 1. RECENZII, COMENTARII SI INTREBARI

Recenziile, comentariile si intrebarile pot fi adresate doar de UTILIZATORII logati in CONT, indiferent ca acestea privesc produse sau servicii achizitionate de pe SITE sau din magazinele fizice ARTGIFT

 1. Colectarea, moderarea si publicarea recenziilor

Indiferent de modul de colectare ori de produsul sau serviciul vizat, toate recenziile sunt supuse regulilor descrise in prezenta sectiune, completate cu cele prevazute de legislatia in vigoare.

1.1. Colectarea recenziilor

Recenziile pot fi colectate in mod solicitat sau nesolicitat, dupa cum urmeaza:

– pot fi solicitate prin e-mail, cu respectarea regulilor privind protectia datelor cu caracter personal. UTILIZATORII nu sunt obligati in niciun fel sa acorde recenzii;

– de asemenea, recenziile pot fi solicitate, cu titlu general, in cadrul unor campanii organizate de ARTGIFT. In acest sens, ARTGIFT poate organiza campanii de incurajare a publicarii unei recenzii a produsului sau serviciului achizitionat de anumiti utilizatori, prin astfel de campanii urmarindu-se obtinerea unei opinii personale, constructive si sincere a clientilor ce au achizitionat produsul sau serviciul, fara ca eventualele premii oferite in cadrul unor astfel de campanii sa urmareasca obtinerea unei anumite recenzii ori unui anumit raiting. Eventualele premii oferite in cadrul unor astfel de campanii au ca scop exclusiv multumirea pentru oferirea unei recenzii ce ii va ajuta pe ceilalti utilizatori sa ia o decizie informata cu privire la achizitia produsului;

– din sectiunea „Adauga recenzia ta” aflata in pagina SITE a fiecarui produs pot fi lasate recenzii fara a exista o solicitare.

Pasi pentru lasarea unei recenzii, indiferent de modalitatea de colectare:

 1. Accesarea SITE-ului
 2. Conectarea in propriul CONT de UTILIZATOR
 3. Accesarea sectiunii „Produse” si selectare produsului/serviciului pentru care se va lasa recenzie
 4. Accesarea sectiunii „Recenzii” -> „Adauga recenzia ta”
 5. Completarea campurilor disponibile si acordarea unui raiting in concordanta cu recenzia
 6. Publicarea, optionala, a unei imagini privind produsul sau serviciul achizitionat
 7. Acceptarea, obligatorie, a Termenilor si Conditiilor si a prelucrarii datelor cu caracter personal in conditiile Politicii privind protectia datelor cu caracter personal .

Orice recenzie, indiferent de modalitatea de colectare, trebuie sa respecte urmatoarele reguli privind recenziile („ Regulile ARTGIFT privind recenziile”):

– recenzia trebuie sa provina de la un client ARTGIFT care a achizitionat efectiv produsul de pe SITE sau dintr-un magazin fizic ARTGIFT (vezi sectiunea Moderarea si verificarea recenziilor pentru a intelege cum se face aceasta verificare);

– in procesul de acordare a unei recenzii trebuie completate toate campurile marcate drept obligatorii, inclusiv acordarea unui raiting in concordanta cu continutul recenziei;

– recenzia trebuie redactata un limbaj corespunzator; nu este permisa utilizarea unui limbaj care contine remarci jignitoare sau defaimatoare la adresa oricarei persoane fizice sau juridice, limbaj violent, rasist, amenintator, care indeamna la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala sau contraventionala, care incita la ura sau discriminare;

– recenzia trebuie sa utilizeze un limbaj inteligibil;

– recenzia trebuie sa se refere in principiu la caracteristicile, functionalitatile, specificatiile produsului sau serviciului achizitionat si evaluat;

– recenzia trebuie sa reflecte opinia personala, sincera, corecta, neinselatoare si constructiva a utilizatorului privind produsul sau serviciul evaluat;

– continutul recenziei nu trebuie sa cuprinda date sau informatii cu caracter personal ale utilizatorului sau ale oricarei terte persoane, inclusiv dar fara a se limita la: nume, numere de telefon, adrese de e-mail, adresa de livrare sau de domiciliu, date ale contului sau cardului bancar, precum si orice informatii care ar putea duce la un furt de identitate;

– continutul recenziei nu trebuie sa incalce drepturile de autor sau orice alte drepturi ale unor terte parti;

– recenzia nu trebuie sa faca referire directa sau indirecta la un alt comerciant ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si ARTGIFT

– recenzia nu trebuie sa contina materiale de natura publicitara;

– recenzia nu trebuie sa incalce orice prevedere legala aplicabila.

De asemenea, orice imagine incarcata in cadrul recenziei trebuie sa respecte regulile de mai sus, si, in plus, sa nu contina virusi ori sa prezinte un continut alterat in orice fel.

1.2. Moderarea si verificarea recenziilor

Moderarea recenziilor adaugate pe SITE se face atat prin sisteme automate, precum si, daca este cazul, prin verificari si analize manuale pentru a ne asigura ca sunt respectate in totalitate Regulile ARTGIFT privind recenziile.

Recenziile lasate de un UTILIZATOR vor fi verificate in mod special pentru a ne asigura ca aceasta provine de la un client care a achizitionat efectiv produsul sau serviciul, iar continutul acesteia reflecta experienta reala a acestui client.

Desi recenziile pot fi adaugate doar de catre UTILIZATORII conectati in CONTUL personal de client, efectuam si urmatoarele verificari:

– prin sisteme automate, in baza verificarii si confirmarii de catre sistemul intern ca recenzia provine de la un client care a achizitionat efectiv produsul/serviciul („Achizitie verificata”), presupunand verificarea urmatoarelor aspecte:

 1. statusul comenzii plasate/efectuate de UTILIZATOR pentru respectivul produs este complet
 2. UTILIZATORUL nu a mai plasat o recenzie pentru acel produs;

– prin verificari manuale, ceea ce presupune verificarea respectarii celorlalte reguli mentionate in sectiunea Regulile ARTGIFT privind recenziile.

Pentru indeplinirea scopurilor mentionate mai sus, datele cu caracter personal ale UTILIZATORILOR vor fi prelucrate in conditiile detaliate in Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

 1. Durata de mentinere a recenziilor

Recenziile vor fi mentinute pe SITE pe intreaga durata a disponibilitatii produselor in SITE cu privire la care sunt publicate recenziile.

 1. SORTAREA SI IERARHIA PRODUSELOR SI SERVICIILOR

Rezultatele cautarii prezinta toate produsele / serviciile care se potrivesc cautarii dumneavoastra, in conditiile aratate in prezenta sectiune. De asemenea, afisarile pot fi filtrate, pentru a rafina rezultatele fiecarei cautari.

8.1. Sortarea si ierarhia produselor in cadrul categoriilor predefinite de produse

Produsele si serviciile sunt organizate in cadrul SITE-ului, in sectiunea „Produse”, in mai multe categorii predefinite.

Aceste categorii/subcategorii pot fi modificate/suplimentate/eliminate la un moment dat, fara insa a influenta mecanismul de sortare si ierarhie a produselor descris mai jos.

In cadrul categoriilor/subcategoriilor, produsele sunt, in mod prestabilit, ordonante in functie de cele mai bine vandute produse din categoria respectiva pe o perioada de timp determinata.

Exista posibilitatea ordonarii produselor din categoria/subcategoria dorita si in functie de:

– nume (produsele sunt ordonante in ordine alfabetica)

– pretul crescator (produsele sunt ordonante de la cel mai mic la cel mai mare pret in categoria respectiva)

– pretul descrescator (produsele sunt ordonante de la cel mai mare la cel mai mic pret in categoria respectiva)

– cel mai mare discount (produsele sunt ordonante in functie de discount-ul valoric – i.e., reducerea procentuala fiind transformata in valoare absoluta, iar produsele fiind sortate in ordinea descrescatoare a valorii absolute a discount-ului – de la cea mai mare, la cea mai mica).

Pentru a oferi o experienta cat mai placuta tuturor utilizatorilor, in cadrul fiecarei categorii de produse exista si posibilitatea aplicarii unor filtre, astfel incat sa fie afisate doar produsele care prezinta interes in functie de particularitatile fiecarei categorii de produse. Astfel de filtre pot avea in vedere, dupa caz, disponibilitatea, pretul, brandul ori alte functionalitati/specificatii ale anumitor produse (de exemplu, greutatea, dimensiunea, categoria de varsta, brand, model, etc).

8.2. Sortarea si ierarhia produselor in cadrul cautarilor individuale

In rubrica „Cauta produsul dorit” pot fi efectuate cautari in scopul identificarii cu precizie a anumitor produse, precum si in scopul afisarii tuturor produselor ce au proprietati similare cu termenul introdus in cautare.

8.2.1. Pentru identificarea unor anumite produse, cautarile pot fi efectuate prin inserarea (ex. apasa tasta „enter” de pe tastatura sau da click pe butonul de „search” din rubrica „Cauta produsul dorit”):

– codului de produs

– denumirii produsului

– altor detalii specifice de identificare a produsului.

Fiecare termen din lista de mai sus afecteaza ordinea de afisare a produselor proportional cu pozitia lui. De exemplu, cea mai buna potrivire cu codul produsului sau numele acestuia va fi afisata la inceputul listei de produse.

8.2.2. Pentru afisarea tuturor produselor ce au proprietati similare cu termenul introdus in cautare, cautarile pot fi efectuate in functie de:

– denumirea categoriei/subcategoriei

– denumirea brandului

– cuvinte importante din descriere determinate de algoritmul public RAKE.

In cadrul afisarilor determinate ca urmare a cautarilor, produsele sunt, in mod prestabilit, ordonante in functie relevanta. Criteriul relevantei este determinat prin luarea in considerare a locurilor si a frecventei acestora in care se regaseste termenul introdus pentru cautare (de exemplu, in numele produsului, in familia acestuia, in descrierea sa etc).

Exista posibilitatea ordonarii produselor afisate ca urmare a cautarilor in functie de:

– nume (produsele sunt ordonante in ordine alfabetica)

– pretul crescator (produsele sunt ordonante de la cel mai mic la cel mai mare pret al produselor afisate)

– pretul descrescator (produsele sunt ordonante de la cel mai mare la cel mai mic pret al produselor afisate)

– cele mai bine vandute (produsele sunt ordonante de la cel mai achizitionat la cel mai putin achizitionat produs dintre cele afisate intr-o perioada determinata)

– cel mai mare discount (produsele sunt ordonante in functie de discount-ul valoric – i.e., reducerea procentuala fiind transformata in valoare absoluta, iar produsele fiind sortate in ordinea descrescatoare a valorii absolute a discount-ului – de la cea mai mare, la cea mai mica).

8.3. Sugestii in cadrul intentiilor de cautare

In situatia in care sunt introduse doar partial denumirea, tipul, modelul, categoria sau alte elemente privind produsele, SITE-ul va afisa, automat, anumite sugestii de produse, plecand de la textul astfel introdus de utilizator.

Astfel de sugestii pot fi:

– sugestii de termeni – se refera la termeni similari cautati de alti utilizatori

– sugestii de categorii – categorii cu nume similar sau apropiat

– sugestii de pagini – pagini predefinite pentru anumiti termeni de cautare. – sugestii de produse – se va sugera o lista de produse ale caror nume, categorie sau cod sunt similare cu termenul introdus. Criteriile de ordonare se aplica in functie de lista de mai sus (ex: numele produsului este cel mai relevant fata de cuvantul cautat).

 1. Accesarea SITE-ului  artgift.ro

Aceasta implica acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale sa fie păstrate si prelucrate de compania ARTGIFT. Informatiile pe care ni le transmiteti sunt tratate cu maxima confidentialitate si exclusiv in scopurile pentru care au fost colectate.

Scopurile prelucrării acestor date sunt: crearea unui cont de utilizator pentru achizitionarea produselor, livrarea produselor comandate, abonarea la ofertele noastre (consimtamantul utilizatorului), transmiterea de comunicari comerciale (consimtamantul utilizatorului), transmiterea unor oferte pentru produsele complementare sau accesorii produselor cumparate (in baza consimtamantul utilizatorului si in temeiul interesului legitim al societatii ARTGIFT sau firmelor din grup), informarea utilizatorilor abonati  despre promoțiile rețelei de magazine ARTGIFT sau despre orice alte promoții sau activități desfășurate de ARTGIFT prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS, etc.), crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice,.

In momentul contactarii, utilizatorul va fi informat in legatura cu scopul actiunii pentru care a fost contactat si i se va solicita consimtamantul, daca respectiva actiune implica prelucrarea datelor lui personale si pentru aceasta este nevoie de acordul sau.

SC DARIVACOPYART SRL. este unicul deținător al informațiilor colectate de pe acest site ARTGIFT. se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate către terți prin vânzare, dezvăluire parțiala sau închiriere.

SC DARIVACOPYART SRL. poate dezvalui informatiile Dumneavoastra cu caracter personal unor firme din grup sau unor terti autorizati, cu care societatea a incheiat diverse contracte, urmate de acorduri de confidentialitate (Non-Disclosure Agreement) si/sau acorduri de prelucrare a datelor cu caracter personal (DPA).

In cazul in  care selectati optiunea de a achita online cu plata cu un card bancar, ARTGIFT va transmite catre procesatorul de plati doar date referitoare la comanda dumneavoastra, fara a accesa si procesa alte date referitoare la cardul bancar.

Orice prelucrare a datelor Dumneavoastra cu caracter personal se va face cu respectarea Politicii privind protectia datelor cu caracter personal .

 1. Colectarea datelor

Se face prin diverse modalități si instrumente specifice precum: soft profesional de urmărire a traficului, aplicația de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea in baze de date a diverselor formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de către utilizatori, prin chestionare online, etc.

Utilizam adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmări interesele utilizatorilor si a aduna informații demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop creșterea gradului de ușurința in utilizarea site-ului si publicarea unor informații cat mai relevante pentru interesele utilizatorilor.

 1. Acces restricționat si (dez)abonare

Prin accesarea site-ului, crearea unui cont de utilizator si plasarea comenzilor sau a unei donatii, utilizatorul accepta in mod expres Termenii si conditiile site-ului, modul de desfasurare a unei operatiunilor online asa cum sunt descrise pe site.

Exista zone in site care necesita înregistrare (vezi Înregistrare) sau abonare (vezi Newsletter).

In cazul newsletter-ului, fiecare ediție/alerta conține si modalitatea de dezabonare; odată accesata aceasta opțiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmări din partea utilizatorilor. In funcție de tipul de operatiune (creare cont site, abonare newsletter, aplicație formular online de creditare, efectuare donatie), utilizatorului ii pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresa, numar de telefon, CNP, companie, etc.

Unele date solicitate sunt obligatorii pentru a putea furniza bunul sau serviciul de care clientul este interesat sau pentru a putea retine/incasa suma donata de catre Dvs.

In cazul aplicarii pentru un credit in rate acordat de partenerii nostri, completarea CNP-ului este conditie obligatorie impusa de institutia care acorda finantare. De asemenea, dupa momentul introducerii datelor personale in formularul de pe site, potentialul client poate fi contactat de unul dintre parteneri in vederea verificarii conditiilor pentru acordarea creditului, pentru formularea unei oferte /solutii de finantare.

Aceste date sunt folosite pentru identificare, validarea sau completarea contului de abonat, pentru evaluarea datelor înscrise in formularul online de creditare.

Datele cu caracter personal vor fi utilizate in scopul derularii contractelor si procesarii comenzilor Dvs. Ulterior, datele vor fi salvate tinand cont de termenele de pastrare conform legislatiei fiscale si comerciale si atat timp cat este necesar pentru protejarea drepturilor ARTGIFT.

Pentru derularea in bune conditii a contractului de vanzare, dupa ce clientul si-a exprimat acordul, ARTGIFT poate contacta clientul, telefonic sau pe email daca acesta, in timpul accesarii site-ului furnizeaza datele de identificare si contact. In momentul lansarii comenzii, clientul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic) si cu modul de operare al vanzatorului.

In cazul in care ati introdus datele Dumneavoastra de contact, insa nu ati validat contul de utilizator, puteti fi contactat de un reprezentant ARTGIFT pentru a finaliza aceasta procedura prin radierea datelor in cazul in care nu mai doriti sa deveniti utilizator sau prin acordarea asistentei si validarea contului. Aceasta actiune are ca temei juridic interesul nostru legitim de curatare si actualizare a bazei de date.

 1. Cookies

Site-ul artgift.ro folosește cookie-uri, acestea fiind date stocate pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al utilizatorului, conținând informații despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor, acesta permințând memorarea unor opțiuni de navigare în site,  precum limba în care se afișează site-ul, tip de filtre care se aplică la afișarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator și a parolei pentru un acces rapid la conținutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu înseamnă că utilizatorului îi va fi refuzat accesul de navigare în site, de citire a conținutului acestuia. Cu ajutorul cookies, proprietarii de site-uri pot monitoriza și segmenta interesele utilizatorilor față de anumite zone sau aplicații ale site-ului, fapt care le permite ulterior îmbunătățirea experienței de navigare, introducerea unui conținut relevant pentru utilizator, etc.

Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar dacă utilizatorul își exprimă consimțămantul expres și neechivoc în legatură cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate. Utilizatorul își va putea retrage consimțămantul în orice moment prin modificarea setărilor aferente browser-ului utilizat, în conformitate cu Politica noastra de Cookies.

Temeiul juridic al acestei actiuni este reprezentat de interesul legitim de a oferi permanent servicii imbunatatite utilizatorilor site-ului ARTGIFT.

 1. Notificări si acțiuni privind informațiile despre utilizatori

La cererea scrisă a utilizatorilor, datată și semnată, expediată pe adresa ARTGIFT, acesta se obligă:

 1. a)      să confirme solicitanților, dacă prelucrează sau nu date personale; acest lucru se face gratuit, o singură dată pe an;
 2. b)      să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;
 3. c)       să transmită utilizatorului datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat SC DIALAR MEDIAR SRL. într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat în vederea transmiterii acestora altui operator;
 4. d)      să înceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, dacă acesta solicită acest lucru.
 5. Comunicarea modificărilor

Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicata către utilizatori prin email, astfel încât aceștia să fie întotdeauna informați cu privire la datele pe care le colectăm, cum le utilizăm și în ce circumstanțe, dacă există, le facem publice. Utilizatorii vor putea să fie sau nu de acord cu utilizarea informațiilor în alte scopuri. Vom utiliza datele în concordanță cu politica sub care au fost culese informațiile, conform Notei de informare privind prelucrarea datelor și Politicii privind protectia datelor cu caracter personal.

 1. Securitate

Acest site adoptă toate măsurile de securitate necesare protejării datelor personale ale utilizatorilor noștri. În momentul completării datelor personale pe site-ul nostru, informațiile vor fi protejate atât offline cât și online.

Toate datele cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lăcățel, a carui poziționare variaza in functie de tipul de browser utilizat (ex.: in partea de jos a ferestrei, daca utilizati browser-ul Microsoft Internet Explorer sau in partea de sus a ferestrei, daca utilizati browser-ul Google Chrome). Pentru mai multe informații privind standardele de securitate practicate pe acest site accesează secțiunea Ajutor

Fiind de acord cu prezentul document “Termeni si condiții de utilizare a site-ului artgift.ro “, utilizatorii își asuma in totalitate eventualele riscuri.

 1. Jurisdictia. Legea aplicabila

Relatiile contractuale dintre parti vor fi guvernate de legea romana. Litigiile care nu vor putea fi rezolvate pe cale amiabila, vor fi inaintate spre solutionare instantelor competente.

 1. Alte informații

Pe site vor fi publicate periodic Regulamente ale campaniilor aflate în desfășurare; acestea descriu în detaliu termenii și condițiile speciale aplicabile fiecărei campanii și completează dispozițiile prezentului document ” Termeni și condiții de utilizare a site-ului artgift.ro  “.

Promoțiile afișate vor fi valabile pentru perioade limitate de timp, specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online / Regulamentele speciale și în limitele stocurilor disponibile.

Produsele, prețurile și informațiile cu privire la disponibilitatea de stoc afișate pe site-ul artgift.ro  pot fi diferite de cele afișate în magazinele ARTGIFT din orașe (puncte de lucru SC DIALAR MEDIA RL.).

ARTGIFT își rezervă dreptul de a completa și/sau modifica orice informație publicată pe site fără a anunța în prealabil utilizatorii site-ului.

 1. Baza legală

Pentru mai multe informații, puteți accesa:

Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE;

Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice;

Ordonanţa urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii;

Legea nr. 148/2000 privind publicitatea;

Legea nr. 158/2008 privind publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă;

Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;

Ordonanța nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;

Ordonanța de Urgență nr. 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri;

Ordonanța de urgență 141/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de furnizare de conţinut digital şi de servicii digitale;

Ordonanța de urgență nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc;

Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaj;

Ordonanța de urgență 58/2022 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecţiei consumatorilor;

In cazul epuizării stocului comanda va fi anulata, clientul urmand a fi notificat in acest sens de catre reprezentantul ARTGIFT. Pentru comenzile achitate se va proceda la restituirea contravalorii in contul din care a fost efectuata plata.